DEGUSTAČNÍ MENU – PÁROVÁNÍ VÍN A POKRMŮ – MICHAL VNUK A JEHO TÝM NA VINNÉM ÚJEZDĚ 19

Datum konání: Středa, 16.10.2024 19:00
Vstupné: 2250 Kč

MIMOŘÁDNÁ GASTRONOMIE, SUPER VÍNA A POHODOVÝ VEČER

16.10.2024 19:00

Přítelkyně, přátelé, kamarádky, kamarádi,
rádi bychom vás pozvali na další, podzimní degustační menu k nám na Vinný Újezd 19. Čas od času zveme do našich prostor zajímavé osobnosti
z řad kuchařů abychom propojili kvalitní pokrmy s víny, která dovážíme do České Republiky. Tentokrát k nám dorazí majitel a jeho tým
z restaurace Vnuk. S panem Vnukem spolupracujeme již osmým rokem a musíme konstatovat, že zraje jako kvalitní burgundské 🙂. Kvalita
gastronomie má opravdu našlápnuto což bychom vám rádi prakticky předvedli. Jak je u “Vnuků” zvykem všechna jídla vydávají z ruky, tedy
žádné polotovary, ale vše tvořeno na místě před zákazníkem. A jak jsou na tom pánové surovinově? Tvaroh berou od místního farmáře
pana Schejbala, pro čerstvé ryby si jezdí do Opočna, vepřové a hovězí si nechávají vyzrávat ve vlastních zrárnách, které technologicky
ladili a ladí již 7 let a myslíme si, že se jedná o vrcholnou disciplínu jejich restaurace. Každá surovina má svou logiku a o všem
se přemýšlí. O tom všem si budeme s Michalem Vnukem povídat při nadstandardní gastronomii a kvalitním víně. Doražte, bude to stát
opravdu za to. Při minulé návštěvě pánů od Vnuků jsme byli opravdu mimořádně spokojeni. Přivezou s sebou i vyzrálé steaky a maso
k zakoupení!

Degustace proběhne ve středu 16.10.2024 od 19h na Vinném Újezdě 19.

Degustační menu se skládá z následujících chodů:

welcome – Spatburgunder Blanc de Noir 2023, Becker

  1. carpaccio hovězí z rumpsteaku – club sandwich se sušenou šunkou
    víno – Cheverny Vieilles Vignes rouge 2020, Sauger
  2. pralinka ze pstruha, kuřecí paté, barevná mrkev, čočka
    víno – Riesling Sonnenglanz Grand Cru 2022, Rentz
  3. držťky po španělku, tažený vepřový bok, grilovaná květová špička
    víno – Riesling St.Nikolaus Erstes Gewachs 2008, Kunz
  4. trio raviola – hovězí žebro, houby, Landrase, marinovaná kedlubna v oleji Sios, smetana, parmezán
    víno – La Collection pur sans 2022, St. Albas
  5. rib eye steak, silný jus, hranolky tažené v sádle, lanýžová majonéza
    víno – Saint-Joseph AOP Septentrio red 2021, Cave de St.Desirat

 

Cena menu včetně vín 2 250,- Kč.
Rezervaci můžete učinit telefonicky 257 317 410, 608 256 471, obratem mailem nebo on-line zde níže.

Těšit se na vaši návštěvu bude Michal Vnuk, Daniel Keřlík a celý tým restaurace Vnuk a Vinného sklepa Újezd 19

DEGUSTAČNÍ MENU – PÁROVÁNÍ VÍN A POKRMŮ – MICHAL VNUK A JEHO TÝM NA VINNÉM ÚJEZDĚ 19

Rezervační formulář

zde můžete upravit začátek rezervace