Vážení milovníci kvalitního vína a jídla,
rádi bychom vás pozvali na degustační 5-ti chodové menu párované s víny k nám na Vinný Újezd 19. Pozvali jsme k nám opět mistra kuchaře Vladimíra Šmejkala a společnými silami připravíme originální menu, které doplníme víny. Vladimír si pro vás opět připraví skvělé suroviny, umění přípravy jídel a společně s jeho manželkou a našim týmem zajistíme mimořádnou gurmánskou událost. Vše podpoříme víny, která si dovážíme do ČR a nebudou chybět vína z Německa, Francie a Španělska, ale i moravský zástupce.
Degustace proběhne ve čtvrtek 20.2.2025 od 19h ve Vinném Újezdě 19. Celé menu i s víny bude stát 2 500,- Kč. Doražte, jako vždy to bude stát za to 😊.
MENU:
Předkrm
Rolované marinované krevety plněné bylinkovým crème fraîche, chili, kokosový dip, avokádo, sakura, sépiový chips
víno: Syrah rosea 2023, St.Desirat
Polévka
Karotkový krém s pomerančem a datlovou gremolatou, kopr, datle, pomeranč, parmezán
Víno: Gewürztraminer Goldfalter 2020, Becker
Hlavní chod 1
Losos, rýžové nudle, bazalková beurre blanc, koprový olej, pak choi, sezam
Víno: Ryzlink Vlašský Kotelná 2020, Volařík
Hlavní chod 2
Flank steak, omáčka Marsala, bramborový vějířek s pancettou a pecorinem, fenyklová zeleninka
Víno: Cuvée Septentrio 2022, St.Desirat
Dezert
Lemon posset aneb citronové pohlazení, griliáš, sponge, ovoce, máta
Víno: Vermut reserva Roberto Amillo, Jerez
Něco málo o kuchaři:
Vladimír Šmejkal je neuvěřitelně skromný. Bývalý šéfkuchař hotelu Diplomat přitom prošel nejen místními, ale i řadou zahraničních špičkových hotelů a restaurací. V Belgii vařil po boku osobního kuchaře belgického krále, v Praze zase pro španělského následníka trůnu, prince Filipa. Jako člověk je klidný, rozvážný a má nepopiratelný pedagogický dar; své povolání chápe jako poslání.
Praxe:
Ministerstvo zahraničních věcí, šefkuchař
hotel Diplomat, nejprve jako šéfkuchař restaurace a la carte, pak celého hotelu
restaurace Klementinum, šéfkuchař
restaurace Flambée, šéfkuchař
hotel Villa Voyta, šéfkuchař
hotel Savoy, chef de partie, restaurant Septim, šéfkuchař
čtyřhvězdičkové hotely v rakouských Alpách
Rezervace je nutná a můžete ji učinit zde níže online nebo mailem na vinnyujezd@vinnyujezd.cz.
Budeme se na vás těšit
VSU 19