Vážení milovníci kvalitního vína a jídla,
na začátek podzimu jsme přizvali šéfkuchaře Vladimíra Šmejkala, s kterým spolupracujeme již 19 let a vytvoříme společně opět prvotřídní degustační menu. Zaměříme se převážně na suroviny podzimní sezóny a formou menších chodů vám naservírujeme velice zajímavé 5-chodové menu. Vše podpoříme víny, která si dovážíme do ČR. Nebudou chybět vína z Francie , Španělska, Německa a Rakouska a neopomineme ani oblasti Champagne, Chateauneuf du Pape nebo Rioja.
V průběhu večera podrobně představíme jednotlivé chody, které budete degustovat a zastavíme se i u jednotlivých vín, která jídla doprovodí. Vysvětlíme proč a jak párovat jídla s víny a proč je tato disciplína tak kreativní a zábavná 😊.
Degustační menu se skládá z následujících chodů a vín:
Welcome
Riesling klassik 2022
Předkrm
Halibut, losos, rýžový papír, avokádo, červená řepa, klíčky
Sauvignon blanc – Edulis blanco 2023
Polévka
Kulajda, vejce 63, koprový olej, grenaille chips
Viognier Noble Epine Collines Rhodaniennes 2023
Hlavní chod 1
Králík hřbet, řasa nori, batáty, dýně, rozmarýn jus, pak choi
Champagne Brut Sélection – Pinot Noir – Chardonnay – Pinot Meunier
Hlavní chod 2
Srnčí kýta, brusinky, červené zelí, fazolky, houby
Chateauneuf du pape Cuvée tradition
Dezert
Bezinka květ a plod, tapioka, griliáš, jedlý květ
Gewurztraminer Goldfalter lieblich 2020
Degustace proběhne ve čtvrtek 25.9.2025 od 19h ve Vinném Újezdě 19.
Trochu málo o kuchaři:
Vladimír Šmejkal je neuvěřitelně skromný. Bývalý šéfkuchař hotelu Diplomat přitom prošel nejen místními, ale i řadou zahraničních špičkových hotelů a restaurací. V Belgii vařil po boku osobního kuchaře belgického krále, v Praze zase pro španělského následníka trůnu, prince Filipa. Jako člověk je klidný, rozvážný a má nepopiratelný pedagogický dar; své povolání chápe jako poslání. Požitek a radost, které má správně připravené jídlo poskytovat, podle něj spoluvytváří jeho pracovní tým – a mít v něm pana Šmejkala je skutečnou zárukou úspěchu.
Praxe:
Ministerstvo zahraničních věcí, šefkuchař
hotel Diplomat, nejprve jako šéfkuchař restaurace a la carte, pak celého hotelu
restaurace Klementinum, šéfkuchař
restaurace Flambée, šéfkuchař
hotel Villa Voyta, šéfkuchař
hotel Savoy, chef de partie, restaurant Septim, šéfkuchař
čtyřhvězdičkové hotely v rakouských Alpách
Cena menu včetně vín 2 400,- Kč. Rezervaci můžete učinit obratem mailem, telefonicky na 257 317 410 (po 17h), 608 256 471 nebo on-line viz. níže.
S přáním dobrých časů
Vinný Újezd 19
